Aktivnosti udruge

Humanitarne akcije

Humanitarne akcije

Osim projekata vezanih za studentski život, članovi udruge SGFOS nastoje osluškivati i potrebe najugroženijih članova naše zajednice. Iz tog razloga nerijetko se organiziraju humanitarne akcije, koje imaju vrlo veliki odaziv, kako studenata i zaposlenika Građevinskog fakulteta, tako i ostalih građana grada Osijeka.

Do sad je organizirano nekoliko akcija prikupljanja knjiga, prehrambenih proizvoda i odjeće za potrebite. Osim akcija ovog tipa, organizirano je i druženje sa štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Stark, u kojemu su uživali i naši volonteri i štićenici Centra.

  • Knjiga za sve, 7.1.-17.1.2015.
  • Studentski paketić sreće, 23.3.-1.4.2015
  • Posjet centru za odgoj i obrazovanje Ivan Stark, 13.5.2015.
  • Božićna zvijezda, 5.12.-21.12.2016

Donosimo vam poziv za našu akciju “Knjiga za sve”:

Udruga studenata Građevinskog fakulteta u Osijeku (SGFOS) i NC Lions Club ‘Kuna’ Osijek organiziraju i pozivaju vas na priključivanje akciji prikupljanja knjiga za obnovu knjižnice u Osnovnoj školi ‘Ivana Filipovića’ u Račinovcima pod nazivom „Knjiga za sve“.

Akcija obuhvaća literaturu primjerenu osnovnoškolskom uzrastu, ali i sve ostale knjige koje će biti darovane Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci i Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima. Prikupljanje knjiga započinje u srijedu 7. siječnja i traje sve do subote 17. siječnja kada je u poslijepodnevnim satima predviđeno druženje i zatvaranje akcije uz Gužvu u 16-tercu i prigodni domjenak.
Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji knjige mogu donijeti u prostore Građevinskog fakulteta na adresama Crkvena ulica 21 i Drinska ulica 16a, te u prostore novog i starog Studenskog doma, u za to predviđene kutije.

Prostor knjižnice Osnovne škole Ivan Filipović u Račinovcima pretrpio je teško razaranje u prošlogodišnjoj svibanjskoj poplavi. Ovom humanitarnom akcijom organizatori žele pripomoći obnovi knjižnične građe i skrenuti pozornost na važnost literature iz opusa školske lektire za obrazovanja učenika o vrijednosti književnih djela, kao i poticanja mladih da zavole čitanje putem kojeg usvajaju i određene estetske i moralne vrijednosti.

Pošaljite nam poruku

Želite nam postaviti pitanje, saznati više o ISUCCESS konferenciji ili nas samo pozdraviti?